Според САЩ Русия е в процес на покупка на милиони ракети и

...
Според САЩ Русия е в процес на покупка на милиони ракети и
Коментари Харесай

Северна Корея предупреди САЩ „да си затваря устата“

Според САЩ Русия е в развой на покупка на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея

Северна Корея съобщи, че в никакъв случай не е доставяла оръжия или муниции на Русия и не възнамерява да прави това, като наред с това предизвести Съединени американски щати „ да си затварят устата “ и да престанат да популяризират клюки, очернящи Пхенян, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Напоследък Съединени американски щати и други враждебни сили говореха за „ нарушение на резолюция “ на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, разпространявайки „ клюки за оръжейни покупко-продажби “ сред КНДР и Русия... Никога до момента не сме изнасяли оръжия или муниции за Русия и не планираме да изнасяме “, уточни в изказване заместител генералният шеф на Главното бюро за съоръжение към министерството на националната защита, представен от севернокорейската организация КЦТА, която не заяви името му.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател по-рано този месец сподели, че Русия„ е в развой на покупка на милиони ракети и артилерийски снаряди от Северна Корея, с цел да ги употребява в Украйна “.

По-късно представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби назова това „ евентуална покупка “. Той обясни, че няма индикации, че покупката е била приключена и сигурно няма индикации, че тези оръжия се употребяват в Украйна.

Съединени американски щати упрекнаха и Иран, че доставя дронове на Русия, с цел да ги употребява тя във войната си в Украйна - нещо, което Техеран отхвърля. Русия също отхвърли обвиняванията и изиска Съединени американски щати да дават доказателства.

Наскоро Русия и Северна Корея разискаха връзките си. В писмо, изпратено за Деня на освобождението на Корея, предишния месец съветският президент Владимир Путин съобщи пред севернокорейския водач Ким Чен-ун, че двете страни ще „ разширят с общи старания всеобхватните си и градивни двустранни връзки “.

Ким също прати писмо до Путин, отбелязвайки, че „ стратегическото и тактическо съдействие, поддръжка и взаимност “ сред двете страни са достигнали ново ниво на фона на общите им старания да противодействат на заканите и провокациите на „ враждебни военни сили “.

Киев скъса връзките си с Пхенян, откакто през юли Северна Корея призна двете подкрепяни от Русия сепаратистки „ национални републики “ в Източна Украйна за самостоятелни страни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР